شناسايي آنزيم سرکوب سرطان سينه


 






 
اين آنزيم مي تواند سرطان سينه را متوقف کند و از اين رو اميدي تازه براي کشف روشهاي درماني جديدتر و کارآمدتر براي کنترل دومين سرطان شايع در جهان محسوب مي شود.
محققان ژاپني مي گويند: آنزيم جديد CHIP نام دارد و مي تواند با تخريب تعدادي از پروتين هاي سرطان زا جلوي رشد اين بيماري کشنده را بگيرد.
به گفته متخصصان، اين آنزيم به طور طبيعي در بافت سينه انسان يافت مي شود. نتايج اين تحقيق در مجله «نيچرسل بيولوژي» منتشر شده است. دانشمندان توضيح دادند که در اين تحقيقات دو نوع از سلولهاي سرطان سينه انساني را به موشهاي آزمايشگاهي تزريق کردند. يک گروه از اين سلولها حامل آنزيم CHIP و گروهي فاقد اين ماده شيميايي بودند.
در ادامه معلوم شد: تومورهاي گروه اول که با آنزيم CHIP همراه بودند بسيار کوچکتر از تومورهاي گروه سوم و بدون اين آنزيم بوده است.
اين پژهش با همکاري محققان دانشکده علوم حيات و محيط زيستي دانشگاه تسوکوبا در ژاپن انجام گرفته است.
به گزارش ايسنا، اين محققان خاطرنشان کردند: در يک آزمايش ديگر که به موازات همين آزمايش انجام شده ما به نتايج مشابهي دست پيدا کرديم در آزمايش دوم از بافتهاي وخيم تر سلولهاي سرطان سينه انساني استفاده شد. نتايج مطالعه ما در اين آزمايش نيز تاکيد کرد که پروتئين CHIP از رشد و متاستاز تومورهاي سرطاني جلوگيري مي کند. تحقيقات نشان مي دهد که سرطان سينه دومين سرطان شايع در جهان پس از سرطان ريه است. در سال 2005 حدود 502 هزار بيمار مبتلا به سرطان سينه در سراسر جهان جان خود را از دست دادند.
منبع: نشريه پيام پزشک شماره 56. .